Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie wydarzenia

  • This wydarzenie has passed.

Say Good Day to everybody!

22 lutego 2018: 11:00 - 15:00

Event Navigation

Średnia ocena

10,00
1 Punkt2 Punkty3 Punkty4 Punkty5 Punktów6 Punktów7 Punktów8 Punktów9 Punktów10 Punktów
Loading...Loading...

Jedzenie, a efektywność
Związek między odżywianiem, a zdrowiem zdecydowanie wykracza poza kwestię
sylwetki. Odpowiednia dieta nie tylko pomaga kontrolować wagę i obniżyć poziom
cholesterolu, ale także poprawia koncentrację, umiejętności rozwiązywania problemów
i znacznie podnosi efektywność. Dlatego, tak istotne jest zadbanie o zbilansowane
żywienie na co dzień – nie tylko w domu, ale także w miejscu pracy.
Rzeczywistość
Jak zatem odżywiają się polscy pracownicy? 63, 3% nie przestrzega zasady max. 3 godzin
przerwy między posiłkami, 57,3% pije zbyt mało wody, 50,7% często po jedzeniu czuje się
ospała, 34% je dania typu fast food*.
Pracodawca może pomóc swojemu zespołowi w podejmowaniu mądrych wyborów
żywieniowych, jednocześnie podnosząc wydajność swojej firmy. Odpowiedzią są
programy żywieniowe.
Przełomowe rozwiązanie
Dzięki połączeniu wieloletniego doświadczenie firmy Bon Appetit w żywieniu oraz wiedzy
genetycznej i nutrignenomicznej ekspertów lubelskiego laboratorium Vitagenum
powstał wyjątkowy program żywieniowy o nazwie GOOD DAY. To unikalne rozwiązanie,
które pozwoli pracownikom zadbać o zdrowie, jednocześnie zwiększając ich codzienną
efektywność w miejscu pracy.
* Wyniki Raportu firmy Human Power „PRACA, MOC, ENERGIA W POLSKICH FIRMACH” – maj 2016-
marzec 2017 r.

Menu w stylu Good Day
Prelegenci

Szczegóły

Data:
22 lutego 2018
Czas:
11:00 - 15:00

Zostaw komentarz